Desi majoritatea jucatorilor de pe piata si-au pus in stand-by proiectele de inaugurare a spitalelor, concentrandu-si investiile catre segmentul de clinici private, unul in care investitia poate fi recuperata in termen scurt, Centrul Medical Unirea (CMU) nu isi schimba strategia pe timp de criza si continua proiectele de inaugurare a spitalelor.
“In viitor, ne vom concentra atentia pe deschiderea unor spitale nisate, pe specializari, pentru ca un juccator cu pretentii nu poate castiga cota de piata doar prin inaugurarea de clinici private, ci prin investitii pe termen lung, asa cum sunt spitalele”, a declarat Wargha Enayati, fondatorul CMU, cu ocazia deschiderii Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Regina Maria.
Acesta a mai spus ca urmatorul spital CMU va fi deschis in 2-3 ani si va fi unul generalist, care va cuprinde majoritatea specializarilor.
Aceasta a mai spus ca industria serviciilor medicale este una aciclica, in care obiceiurile de consum sunt influentate decat in mica masura de criza. “Medicina privata va fi unul dintre sectoarele cel mai putin afectate de criza, pentru ca sanatatea este un lucru de care nu te poti lipsi. Incep sa se vada scaderi doar pe segmentelel de lux, cum ar fi chirurgia estetica”, afirma Enayati.
Enayati sustine ca nici segmentul abonamentelor corporate CMU nu a fost inca afectat, furnizorul de servicii medicale avand in prezent circa 70.000 de abonati. “Nu simtim inca o scadere pe segmentul de corporate si cred ca pe viitor companiile nu vor face economii pe seama abonamentelor salariatilor, ci nu vor mai face noi angajari pentru o perioada”, sustine fondatorul CMU.
Bugetul companiei pentru 2009 a fost pentru moment amanat, pentru a vedea cum se manifesta criza in Romania, in general, si in domeniul medical, in special. "Nu avem motive de ingrijoare inca deoarece majoritatea investitiilor noastre sun