Luna decembrie a fiecărui an este celebră prin delicatesele culinare pregătite în aproape fiecare gospodărie. Aşa că, posibilitatea apariţiei de probleme privind produsele alimentare comercializate este mult mai mare. În acest sens, ieri, prefectul Emil Niţă a emis Ordinul nr. 1.559/2008 privind constituirea Comandamentului judeţean pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei în perioada Sărbătorilor de iarnă. În baza acestui document se vor constitui şase echipe mixte zonale, formate din reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autorităţii de Sănătate Publică, Garzii Financiare şi Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, care vor verifica activitatea din pieţele agroalimentare, supermarketuri, magazine alimentare, unităţi de alimentaţie publică, pensiuni, cabane şi hoteluri. Controalele vor fi lansate în cursul acestei săptămâni şi vor dura până la finele lunii februarie. „Vrem să prevenim apariţia unor situaţii delicate, mai ales în timpul sărbătorilor. Dorim ca prin aceste măsuri să asigurăm o atmosferă plăcută cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, cu respectarea tuturor aspectelor de legalitate. Nu trebuie să uităm că în această perioadă vor veni în judeţ foarte mulţi turişti, care trebuie să beneficieze de servicii de calitate”, susţine prefectul Emil Niţă.
Controale intensificate pentru combaterea furtului de brazi
Nici hoţii de brazi ornamentali nu au fost uitaţi. Tot ieri, prefectul a emis Ordinul nr. 1.560/2008 privind constituirea comisiilor mixte pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase şi pomilor de Crăciun. Din echipele de control vor face parte reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, Gărzii Financiare, Ins