Incepand de sambata, 6 decembrie 2008, Targul Taranului Roman isi schimba locatia pentru urmatoarele trei weekenduri. Noul loc unde puteti intalni traditiile de iarna si bucatele romanesti de sarbatori, prezentate in targ de producatori din Transilvania, Bucovina, Maramures, Oltenia, Moldova si Dobrogea este situat la Bursa de Marfuri Creative Bucuresti, langa Piata de Flori Cosbuc.
In fiecare sambata si duminica inainte de Craciun, puteti regasi la Targul Taranului Roman traditiile de iarna si bucatele romanesti traditionale. Carnati cu usturoi, cu busuioc, afumaturi, toba, caltabos, pastrame, jamboane, slana si sorici, cozonaci, paine de casa, horinca si multe dulciuri sunt doar cateva dintre produsele de Craciun pe care le puteti degusta si cumpara. Si pentru ca targuiala este o traditie pe care toate marile orase o pastreaza in spatiile publice incarcate de istorie, Targul Taranului Roman va invita in luna decembrie sa redescoperiti inca o zona din Bucuresti, viitorul Soho, pregatita sa reintre in circuitul de trasee turistice din centrul orasului: Uranus-Rahova, veche zona industriala si comerciala a Bucurestiului.
Targul se va desfasura in decembrie in perioada 6-21 decembrie, in fiecare sambata (intre orele 10:00 si 17:00) si in fiecare duminica (intre orele 8:00 si 14:00).
Targul Taranului Roman este organizat de Grupul de Initiativa “Radu Anton Roman” si Asociatia Prietenii Muzeului Taranului Roman si se desfasoara de un an, fiind inaugurat in decembrie 2007 cu ocazia unei editii similare dedicate Craciunului. In perioada aprilie-octombrie 2008, targul s-a tinut in Piata Amzei, iar in luna noiembrie 2008 a fost gazduit de Muzeul Taranului Roman. Targul Taranului Roman a adus in Bucuresti produse traditionale, prezentate direct de producatori si a organizant frecvent evenimente menite sa reinvie placerea de a merge la piata