Grecii de la ATE Bank au ajuns sa detina active de 229 de milioane de euro pe piata locala la sfarsitul trimestrului trei, in crestere cu 79% fata de septembrie anul trecut.
Filiala locala a bancii ramane astfel unul dintre jucatorii de talie mica din sistem, avand o cota de piata de sub 0,5%.
Grecii au obtinut dupa primele noua luni un profit net de 1,2 milioane de euro, fata de un castig de 0,5 milioane de euro, in perioada similara din 2007. Dupa primele sase luni din an banca inregistra o pierdere neta de 0,8 milioane de euro, insa a reusit sa treaca pe profit in trimestrul al treilea.
"Ne straduim sa ne mentinem pe profit, desi este dificil in contextul turbulentelor de pe pietele financiare", a comentat Alina Pascu, vicepresedintele bancii responsabil cu coordonarea activitatilor de retail.
Banca a investit anul acesta in extinderea retelei teritoriale, care a ajuns la 24 de unitati, aproape dublu fata de nivelul din decembrie anul trecut.
Pana la sfasitul anului urmeaza sa devina operationale si alte unitati, care sunt deja in diferite stadii de amenajare.
Banca are in plan sa inchida anul 2008 cu o retea de 30 de unitati, iar pentru 2009 erau bugetate inca 20 de unitati.
Alina Pascu spune ca in prezent se discuta cu actionarii un nou business plan, care urmeaza sa fie avizat in perioada urmatoare.
ATE Bank Romania a inregistrat in primele trei trimestre un profit operational de 9,7 milioane de euro, fata de 6,5 milioane de euro anul trecut.
In vara, Panos Varangis, viceguvernatorul grupului ATE Bank, a aratat ca filiala locala se va orienta preponderent pe zona finantarilor pentru firmele mici si corporatii, dar si in sectorul agricol, beneficiind de experienta acumulata in Grecia.
Grecii au intrat pe piata locala in vara lui 2006, cand au achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Mindbank, una dintre