În ciuda costurilor ridicate şi a distanţei, o vacanţă printre gheţari merită toate eforturile. Sursa: Hepta
În jur de 150 de români descoperă, anual, vacanţele în Alaska - un îndepărtat tărâm, de poveste, greu de atins din cauza distanţei şi mai puţin cunoscut turistului neavizat. Pentru câteva mii de euro - care pot fi patru, cinci sau chiar zece - temerarii au parte de o experienţă unică, ce va prinde contur în peisaje spectaculoase, în mijlocul cărora animalele sălbatice zburdă în voie.
Cu această ocazie, ei vor descoperi că „eschimoşii“ sunt oameni foarte prietenoşi, care se distrează adesea în plină stradă şi că, în zilele cele mai reci, pescarii îşi răsfaţă oaspeţii cu un pahar de whisky cu gheaţă, în timp ce alunecă printre sloiuri.
Iarna e „caldă“, cu -7 ºC
Agenţii de turism recomandă excursiile pe timp de vară, când pot fi vizitate mai multe obiective, dar nici iarna nu sunt şanse de plictiseală. Este un prilej de a asista la evenimente precum Yukon Quest & Iditarod Sled Dog Races (cursa de sănii trase de câini), Festivalul Anchorage Fur Rendezvous (cel mai mare festival din America de Nord). Turiştii pot face turul oraşului Anchorage, din sudul insulei, cu surprinderea Aurorei Boreale, a apusului, precum şi sporturi de iarnă: schi, snowboard, plimbări cu sania.
Noaptea, turiştii sunt cazaţi în cabine călduroase şi confortabile sau loje şi îşi petrec ziua cu un ghid local, se plimbă cu sania sau cu snowmobilul. Competiţiile sunt doar câteva dintre evenimentele de la Festivalul Anchorage Fur Rendezvous.
În ciuda credinţei populare care spune că Alaska se află în întuneric şase luni, această ţară se bucură de fapt de 6 până la 12 ore de lumină pe zi, interval care variază în funcţie de anotimp. Cu excepţia regiunilor arctice din nord, temperaturile medii sunt de -7 ºC, aşa că iubito