Ciocolata adevărată este cea care conţine cel puţin 70% cacao, spun specialiştii. Sortimentele cu lapte şi cremă pot fi adevărate delicii pentru adulţi şi pentru copii, dar nu sunt foarte sănătoase. Ciocolata se consumă cel mai bine iarna. De la tabletele cu lapte sau cu măr şi scorţişoară la bomboanele de pom şi ciocolata caldă, produsele cu cacao sunt vedetele sezonului. Dulciurile cele mai apreciate sunt cele care conţin ciocolată sau cremă de cacao, recunosc până şi cofetarii.
Ciocolata adevărată este însă cea neagră, care conţine peste 70% cacao şi zahăr cât se poate de puţin. Acest sortiment de ciocolată este şi cel care are efectele cele mai benefice pentru organism.
Creştere de sezon: 30%
Vânzările de ciocolată sunt în continuă creştere, iar producătorii aşteaptă cu sufletul la gură, în fiecare an, Sărbătorile de iarnă pentru a lansa pe piaţă noi sortimente şi figurine speciale pentru Crăciun. În lunile de iarnă, vânzările de ciocolată cresc cu peste 30%, spun reprezentanţii industriei.
Potrivit datelor companiei de cercetare Nielsen, în prima jumătate a acestui an, cele mai importante branduri pe piaţa tabletelor erau Milka, Poiana, Primola şi Africana.
Aproape 70% din români preferă ciocolata simplă, fără cremă sau alte ingrediente, în timp ce sortimentele cu alune sunt preferate de 9% din aceştia. În comparaţie cu anul trecut, ciocolata cu alune sau cu stafide a câştigat câteva procente la cota de piaţă.
La praline, lucrurile stau cu totul altfel. Bomboanele cu alune, cu cremă, cu vişine sau cu lichior se află în topul preferinţelor noastre.
Consumăm din ce în ce mai multe praline cu alcool şi cireşe şi preferăm cutiile care conţin bomboane asortate. Şi vânzările de cremă de ciocolată au crescut anul acesta cu aproximativ 20% faţă de anul trecut.
@N_