Biroul Politic al PNL Gorj le pregăteşte sancţiuni şi chiar retragerea sprijinului politic membrilor cu funcţii care s-au implicat foarte puţin în alegeri şi au avut rezultate slabe în zonele de care au răspuns.
Liberalii gorjeni vor realiza în zilele următoare o analiză a modului de implicare a primarilor, viceprimarilor şi consilierilor locali în organizarea şi desfăşurarea alegerilor din 30 noiembrie. La scrutinul de duminică, PNL Gorj s-a clasat pe locul al treilea în judeţ, după PSD+PC şi PD-L, obţinând 14,96% din voturi la Camera Deputaţilor şi 13,13%, la Senat.
„Acolo unde nu s-au implicat suficient, aceştia vor fi, de la caz la caz, sancţionaţi sau li se va retrage sprijinul politic, procedându-se şi la o reorganizare a filialelor locale cu rezultate foarte slabe.
În oraşul Bumbeşti Jiu şi comuna Peştişani există două organizaţii liberale puternice, în cea de-a doua primarul fiind ales chiar pe listele PNL, dar rezultatele înregistrate de el pentru parlamentare au fost negative, din punct de vedere al numărului de voturi. Dacă oamenii noştri de la Peştişani şi Bumbeşti Jiu îşi făceau datoria, eu puteam ieşi deputat din primul tur şi atunci automat intra şi al doilea candidat în parlament“, a declarat Dan Ilie Morega, proaspăt ales la Camera Deputaţilor. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie, PNL Gorj a obţinut numai un mandat de parlamentar, din cele opt candidaturi depuse în colegiile uninominale.
Manta s-a săturat „să pupe babe“ fără să ia voturi
Liberalii caută în continuare explicaţii, în ceea ce priveşte numărul mic de voturi în anumite zone. Deputatul Pantelimon Manta, vicepreşedinte al PNL Gorj, nu îşi explică eşecul usturător în alegeri şi i-a dat o replică tăioasă colegului său de partid Dorin Vârjan, care le-a reproşat candidaţilor liberali lipsa apropierii faţă de alegători.
Enervat de explicaţ