Fericirea se transmite de la parinti la copii si este contagioasa. Nu are efecte adverse si depinde in mare masura de trasaturile personalitatii fiecarei persoane.
Un om fericit, potrivit psihologilor, este lipsit de griji excesive, sociabil si constiincios. Aceste trasaturi se transmit pe cale ereditara si se raspandesc la fel de rapid precum gripa, au mai spus specialistii pentru livescience.com.
"Fericirea depinde si de multi factori externi, dar anumite componente pot fi explicate prin intermediul arhitecturii genetice", a spus psihologul Alexander Weiss.
Persoanele optimiste au si capacitatea de a inmagazina resursele pozitive pe care le folosesc in momente de stres. Acesta este si motivul pentru care oamenii fericiti reprezinta un real sprijin pentru cei din jur, iar prieteniile lor sunt durabile.
Starea buna, moralul ridicat si gandirea pozitiva se raspandesc cu rapiditate in orice mediu social. Potrivit cercetatorilor, oamenii care petrec mult timp in preajma celor fericiti au resurse de a trece peste momentele grele pentru 12 luni.
In acest timp si ei sunt purtatorii "virusului fericirii", care se transmite in cascada. Tristetea si stresul nu sunt contagioase, sunt de parere specialistii, iar persoanele deprimate au o influenta redusa asupra celor din jur.
"Atunci cand suntem fericiti zambim. Care este scopul zambetului daca nu raspandirea unei stari pozitive, pe care sa o transmitem celorlalti. Chiar si cele mai mici lucruri ne pot aduce fericire, iar modul rapid in care se raspandeste ea joaca un important rol in crearea unei societati sanatoase", a mai spus Weiss.
Fericirea se transmite de la parinti la copii si este contagioasa. Nu are efecte adverse si depinde in mare masura de trasaturile personalitatii fiecarei persoane.
Un om fericit, potrivit psihol