Ce-a de-a patra rezervaţie de zimbri din România şi-a deschis porţile la Vama Buzăului, unde au fost aduse cinci exemplare superbe de zimbri, din trei ţări, Elveţia, Austria şi Italia.
Pe un teren de 92 de hectare, aclimatizarea zimbrilor a fost un succes, chiar şi pentru un pui de doar un an, care pare că se simte în largul său, deşi Zona Vama-întorsura Buzăului este una din cele mai friguroase din ţară. "Vrem să rivalizăm cu rezervaţiile de la Haţeg sau de la Neamţ. Pentru judeţul Braşov este o iniţiativă excelentă, pentru că această rezervaţie va atrage mulţi turişti. La început a fost greu, deoarece ne-a trebuit un munte de avize şi o mare întindere de teren. Ne-au donat suprafeţe de teren chiar şi persoane particulare. Vrem să introducem la anul această rezervaţie în circuitul european", ne-a declarat Mihai Pascu, directorul Agenţiei de Dezvoltare Durabilă a Consiliului Judeţean Braşov, cel care a condus acţiunea de înfiinţare a rezervaţiei.
Ce-a de-a patra rezervaţie de zimbri din România şi-a deschis porţile la Vama Buzăului, unde au fost aduse cinci exemplare superbe de zimbri, din trei ţări, Elveţia, Austria şi Italia.
Pe un teren de 92 de hectare, aclimatizarea zimbrilor a fost un succes, chiar şi pentru un pui de doar un an, care pare că se simte în largul său, deşi Zona Vama-întorsura Buzăului este una din cele mai friguroase din ţară. "Vrem să rivalizăm cu rezervaţiile de la Haţeg sau de la Neamţ. Pentru judeţul Braşov este o iniţiativă excelentă, pentru că această rezervaţie va atrage mulţi turişti. La început a fost greu, deoarece ne-a trebuit un munte de avize şi o mare întindere de teren. Ne-au donat suprafeţe de teren chiar şi persoane particulare. Vrem să introducem la anul această rezervaţie în circuitul european", ne-a declarat Mihai Pascu, directorul Agenţiei de Dezvoltare Durabilă a Consiliului Judeţean Braşo