Uninominalul din 30 noiembrie continua sa-i scoata pe multi din pepeni, pentru simplul fapt ca a fost nedrept. Pe mine, unul, nu ma intereseaza cine a fost ales, caci indiferent cine ar fi ajuns parlamentar, tot nereprezentat m-as fi simtit.
In toata tara s-au inregistrat cazuri in care candidati situati pe o pozitie codasa in colegiul lor au fost desemnati in cele din urma cistigatori. La Braila, dupa cum se stie, liberalii Diana Tusa si Constantin Cibu au beneficiat de redistribuirea voturilor, devenind parlamentari. Analizind rezultatele obtinute de Tusa si Cibu, constatam un lucru interesant. Sa-i luam pe rind. Diana Tusa a candidat in Colegiul nr. 1, care a cuprins 44.514 locuitori, dintre care 16.145 s-au prezentat la urne, adica 36%. Dintre acestia, Diana Tusa a fost votata de numai 3.468 de oameni. Constantin Cibu a candidat in Colegiul nr. 2 pentru Senat, care a cuprins 135.255 de persoane cu drept de vot, dintre care au venit la urne 52.991 de alegatori, adica 39%. Dintre acestia, Constantin Cibu a fost votat de fix 8.940 de braileni.
Prin urmare, Diana Tusa este deputatul a 3.400 de oameni, iar Cibu este senatorul a aproape 9.000 de braileni. In conditiile in care se spune ca parlamentarii sint reprezentantii cetatenilor in Parlament, stau si ma intreb pe cine reprezinta Diana Tusa si Constantin Cibu. Din 44.514 de braileni cu drept de vot, citi sint in cartierele Viziru, Radu Negru, Soseaua Buzaului, Lacu Sarat si Colonia de la km. 10, Diana Tusa are in spate mai putin de 3.500 de persoane. Pai, asta se poate numi reprezentativitate? La fel si in cazul lui Cibu, care a primit votul a doar 6,6% dintre brailenii majori aflati in colegiul lui.
In aceste conditii, desi votul a fost uninominal, parlamentarii Tusa si Cibu nu au legitimitate, nu au o baza solida de alegatori pe care sa-si sprijine eventualele proiecte. Sau, altfe