Plimbarile la Sosea au fost o constanta a celei de-a doua jumatati a sec. al XIX-lea. Ca de altfel si bataia cu flori. Despre acestea insa au ramas marturii nenumarate in memoriile celor care le-au trait. In timpul acestor momente fericite s-au derulat si evenimente mai putin placute, iar daca cei care le comiteau faceau parte din inalta societate, cazul devenea de notorietate.
La 26 mai 1882, ora 6.30 p.m., deputatul Nicolae Blaremberg (1837-1896) se plimba la sosea in birja nr. 436. Acesta era sacait de o durere de cap cumplita, tinandu-si capul rezemat in mana, dupa o zi in care trecuse pe la Curtea de Apel si pe la Camera Deputatilor. Un tanar de 23 de ani imbracat in uniforma de militar s-a apropiat de trasura deputatului si, urcandu-se pe scara atelajului, ii spune demnitarului: "Uita-te in ochii mei, pezevenghiule!". Il loveste apoi pe N. Blaremberg cu pumnul in obraz, iar acesta lesina. Urmeaza alti 3-4 pumni "inghesuiti" in capul deputatului. La final, tanarul coboara, adresandu-se birjarului: "Acuma poti sa pleci!".
Vizitiul i-a sters lui N. Blaremberg sangele de pe fata, a tras copertina trasurii si, ghidat de soaptele acestuia, l-a transportat in strada Polona, la domiciliul lui A. Blaremberg, fratele deputatului. Vestea a circulat cu rapiditate in Capitala, afirmandu-se chiar ca nu se stia daca demnitarul avea sa mai traiasca, in contextul in care "ar fi fost lovit cu un box metalic". In aceeasi zi, cinci doctori (Demostene, Kalinderu, Marcovici, Romniceanu si Sergiu) s-au prezentat, pe rand, la "domiciliul" lui N. Blaremberg. Curios, nu-i asa? Deputatul i-a intampinat in tinuta de zi, asezat pe un fotoliu de tip american si tinandu-si acoperita partea stanga a fetei cu o compresa imbibata in apa cu Laudanum.
La o prima vedere s-ar parea ca personalitatea deputatului liberal a facut ca acesta sa beneficieze de asistenta unei armate de