Propuneri
Supa verde
Ingrediente: 2 capatani de salata verde, 50 g unt, 2 cepe mici tocate marunt, 100 g spanac (intreg) congelat, 1/2 l zeama de carne de pui (Knorr+apa), sare, piper, 300 ml sos Bechamel, 150 ml smantana (sau frisca nebatuta), 2 linguri patrunjel verde tocat.
Mod de preparare: * Se spala salata, se zvanta bine, se aleg frunzele frumoase si proaspete si se rup bucatele. * Se incinge untul si se caleste ceapa circa 5-7 minute, la foc potrivit, amestecand din timp in timp cu o lingura de lemn. Se adauga spanacul, se caleste si el incet, vreo 10 minute, amestecand in continuare, si la sfarsit frunzele de salata, care se dunstuiesc si ele putin. * Se toarna deasupra zeama de carne si dupa ce da in clocot, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, 15 minute. * Se gusta supa de sare si piper, se incorporeaza sosul Bechamel si se fierbe incet, la foc mic, alte 5 minute. Dupa ce s-a racit putin se mixeaza in blender, se toarna inapoi in oala, se incorporeaza smantana (sau frisca nebatuta) si patrunjelul, se incalzeste din nou si se serveste imediat.
Pui in vin rosu
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui (1,25 kg), 2 linguri faina, 1/2 lingura cimbru uscat, sare, piper, 50 g bacon, 2 linguri ulei de masline, 4 linguri coniac (rachiu), 1/8 l zeama de carne de pui (Knorr +apa), 1 foaie de dafin, 2 cuisoare, putin cimbru, 12 cepe mici (curatate), 1/8 l vin rosu, 12 ciuperci mici, 1 legatura patrunjel verde, tocat marunt, 1 lingura faina framantata cu 15 g unt.
Mod de preparare: * Se spala puiul, se zvanta si se imparte in 8 bucati. Se amesteca cimbrul cu sarea si cu piperul si se dau prin amestecul astfel obtinut bucatile de pui. Se taie baconul fasii subtiri. * Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc in el - pe toate partile - bucatile de pui. Se scot din cratita cu lingura