» Ion Oita, patronul restaurantului "La Cocosatu’" din Baneasa, isi datoreaza succesul in afaceri grataragiului sau "minune", creatorul celor mai cunoscuti mici din Bucuresti.
» Investitorul si nea Sandu Cocosatu’ se cunosc de peste 30 de ani, de pe vremea in care amandoi traiau in comuna Sohatu din judetul Calarasi. "Cand l-am vazut cum intorcea micii pe gratar, a fost clar ca el e omul de care am nevoie", isi aminteste Oita.
» Cei doi parteneri sunt implicati intr-o afacere care are succes la toate categoriile sociale. Vedete de televiziune, politicieni sau simpli muncitori vin si mananca la restaurantul lor cu specific romanesc.
"Mai da, nea Sandule, vreo doi mici, ca s-au si topit, bre", striga din spate o voce bolborosind a bere. Coada-i coada, n-ai ce face. Sta lumea cat e ziua de mare sa ia mititei de la Sandu Cocosatu’. si micii mai "danseaza" si ei pana sa intre gramada in burtile oamenilor. Danseaza cu talent, ca doar nu departe de aici e taman strada Gratioasa. "Ca sa vezi cum le potriveste Dumnezeu pe toate!", vine spre noi alta opinie. "Pune 80", "Da 50", "Vreau 15", "N-ai uitat de mine, nu?", "Sa fie cu de toate", sar din toate partile comenzile.
Mancarea universala
La coada se vede cel mai bine diferenta. Stau aliniati in fata mititeilor oameni cu haine scumpe si muncitori in salopete. La fel si in parcarea din fata restaurantului. Masini cat casa langa chichinete ruginite. Daca s-ar aduna toti politicienii care au mancat de la nea Sandu de 15 ani incoace, s-ar face vreo cinci guverne "la gratar". Plus oameni de cultura, vedete de pe malul Dambovitei sau din alte tari. Sigur ca politicienii nu stau la coada, isi trimit emisari. Dar pana la urma bogatii si saracii mananca aceiasi mititei. Nu exista mici de protocol. "La mititei nu e diferenta sociala", mai scapa nea Sandu cate o vorba printre atatea