Cum se repartizeaza verdeturile?
Nu uitati: supele dulci se presara deasupra cu patrunjel verde tocat, ciorbele acrite cu bors sau lamaie se presara cu leustean verde, iar in supele acrite cu zeama de varza se adauga marar.
Nu fierbeti pastele fainoase direct in supa (ciorba)
Pastele fainoase (taietei, stelute, vermicelli), fierte direct in supa sau ciorba, le tulbura si le dau un gust de aluat. Fierbeti-le separat in apa sarata, puneti-le intr-o strecuratoare, limpeziti-le cu apa rece, apoi bagati-le in supe sau ciorbe si mai dati-le intr-un clocot.
Tehnica servirii crutoanelor
Crutoanele pentru supe (se prajesc in cuptor sau in unt), nu se baga in castronul de supa, ci se servesc alaturi, la masa, altfel se umfla si au un aspect buretos.
Pentru ca supa sa ramana clara
De cate ori spumuiti supa de carne, adaugati o lingura de apa rece. Ea va coagula toata spuma si supa va ramane limpede.
Pentru ca aluatul cu drojdie sa nu se lipeasca de maini
Aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini cand il framantati, daca inainte il ungeti pe deasupra cu putin untdelemn.
Cum se obtine cozonacul pufos
Cozonacul se face pufos daca forma in care e bagat la cuptor se acopera cu o hartie de pergament unsa cu grasime. Scoateti-o abia in ultimele 15 minute de copt.
Pentru ca pielita migdalelor sa se desprinda usor
Daca opariti migdalele cu apa in clocot, pielita de pe ele se va desprinde usor.
Otetul face aluatul mai fraged
Aluatul de cozonac devine deosebit de fraged, daca puneti in el o lingura de otet.
Inmuiati formele de prajituri in faina
Ca sa nu se lipeasca de aluat, formele cu care se taie (stelute, semilune, ovaluri) trebuie de fiecare data inmuiate in faina.
Glicerina impiedic