Una dintre afecţiunile ochilor este cataracta. Antioxidanţii sunt consideraţi apărători naturali, care luptă împotriva cataractei. Pentru prevenirea dezvoltării cataractei din cauza radicalilor liberi este recomandat să se consume multe legume şi fructe. Ardeiul iute, varza, cartofii, afinele, pepenele sau citricele sunt numai câteva exemple de fructe şi legume care conţin cantităţi antioxidanti. În lupta cu radicalii liberi se mai află şi beta-carotenul şi alte carotide ce pot fi luate din: cartofi dulci, dovleac, morcovi, caise, pepene roşu, legumele cu frunze. Broccoli, o legumă controversată conţine cantităţi importante de luteina si de quercetin care protejează cristalinul şi retina. Se mai recomanda extractul de afine, zilnic administrându-se 240-480 mg, fara efecte, dar benefic pentru sanatatea ochilor.
Una dintre afecţiunile ochilor este cataracta. Antioxidanţii sunt consideraţi apărători naturali, care luptă împotriva cataractei. Pentru prevenirea dezvoltării cataractei din cauza radicalilor liberi este recomandat să se consume multe legume şi fructe. Ardeiul iute, varza, cartofii, afinele, pepenele sau citricele sunt numai câteva exemple de fructe şi legume care conţin cantităţi antioxidanti. În lupta cu radicalii liberi se mai află şi beta-carotenul şi alte carotide ce pot fi luate din: cartofi dulci, dovleac, morcovi, caise, pepene roşu, legumele cu frunze. Broccoli, o legumă controversată conţine cantităţi importante de luteina si de quercetin care protejează cristalinul şi retina. Se mai recomanda extractul de afine, zilnic administrându-se 240-480 mg, fara efecte, dar benefic pentru sanatatea ochilor.