Un Guvern format din PD-L si PNL pare acum, dupa un week-end de negocieri intense intre partide, varianta cea mai dorita la Cotroceni, insa niciunul din celelalte trei scenarii nu pare complet abandonat. Partidul lui Boc pare dispus sa cedeze, in orice combinatie, portofoliul justitiei insa nu este dispus sa renunte la functia de prim-ministru.
Guvern PD-L - PNL. Este una din variantele intens negociate si mult dorite atat de Cotroceni cat si de Partidul Democrat-Liberal. Prima zi oficiala de negocieri s-a purtat intre PD-L si PNL, iar nucleul discutiilor s-a axat pe functia de premier.
Atat liberalii cat si democrat-liberalii nu vor sa renunte la postul de sef al Guvernului, ambele partide avand mandate clare in acest sens. Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat la finalul negocierilor ca lucrurile nu au mers foarte lin pentru ca fiecare are un mandat pe care trebuie sa-l respecte: "A trebuit sa respectam mandatul cu acea ancora puternica pentru PNL care este functia de prim ministru".
La randul sau, Emil Boc a declarat ca desi cele doua partide au foarte multe puncte comune, exista un aspect asupra caruia nu s-a cazut de acord: functia de prim ministru.
Varianta dorita la Cotroceni si la Bruxelles
Avem foarte multe lucruri in comun cu privire la cele mai importante provocari pe care le are Romania acum: cota unica, atragerea de fonduri europene, reforma educatiei si sanatatii, realizarea unui buget echilibrat Emil Boc, despre un posibil Guvern PDL-PNL Desi nu s-a ajuns la solutie concreta, surse din interiorul celor doua partide sustin insa ca cea mai plauzibila si viabila guvernare pentru Romania este una PD-L-PNL. Sursele Hotnews.ro sustin ca, atat presedintele Traian Basescu cat si liderii celor doua partide, au primit semnale puternice de la nivelul Uniunii Europene sa ajunga la o intelegere, astfel incat dre