După două zile de negocieri, partidele nu au reuşit să anunţe o posibilă majoritate parlamentară. PSD şi PDL revendică în egală măsură formarea guvernului şi postul de premier. Disputa se va tranşa la Cotroceni. Ziua negocierilor de ieri nu a clarificat deloc situaţia în ceea ce priveşte viitoarea coaliţie de guvernare. Discuţiile dintre PSD şi PNL s-au deblocat în măsura în care PNL a lăsat să se înţeleagă că renunţă la postul de premier, dacă PSD oferă garanţii că toţi parlamentarii săi susţin o viitoare coaliţie PSD-PNL.
PSD nu a oferit însă garanţii absolute, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a observat maliţios că PSD, fiind dezbinat, este mai uşor de manevrat.
Discuţiile între liberali şi social-democraţi de la Palatul Parlamentului s-au purtat degajat, culoarea roşie a cravatelor de ambele părţi fiind motiv de glume.
Geoană a spus că are cravata vişinie din vremea guvernării Năstase, şi o poartă pentru „noroc“. „Era o guvernare palidă“, a comentat Tăriceanu.
După ce a ieşit de la negocieri, conducerea centrală a PSD şi-a convocat preşedinţii de consilii judeţene şi primarii pentru a recomanda o variantă de guvernare spre a fi votată de Comitetul Executiv de astăzi.
Potrivit unor surse din eşalonul doi al PSD, liderii din teritoriu ar prefera, cu câteva excepţii, să meargă în continuare alături de liberali: „Trendul este în continuare acelaşi: PSD-ul şi PNL-ul să lase PDL-ul şi UDMR-ul la guvernare, măcar un an până la alegeri (prezidenţiale - n.red). Avantaje: candidaţi puternici la prezidenţiale şi evitarea unui guvern pe timp de criză“.
Emil Boc a negociat cu Adrian Năstase
Întâlnirea de grad zero a avut loc tot la Palatul Parlamentului. PSD, care s-a comportat ca un amfitrion, a primit, imediat după PNL, delegaţia PDL. Emil Boc şi Theodor