Din ce in ce mai multe companii sunt interesate de maximizarea performantei si mentinerea competitivitatii, in contextul actualei crize economice si incep sa creasca solicitarile de cursuri de management al performantei.
"Pana in prezent mai mult de 320 de manageri din Romania au participat la acest curs (de management al performantei - n.r.), dar ne asteptam pentru 2009 la o crestere cu 50% a cererii companiilor care vor ca o eventuala recesiune economica sa nu-i ia prin surprindere", spune Ovidiu Dascalu, business unit manager MINDexpress, companie de training care ofera 14 tipuri de cursuri destinate managerilor si consultantilor, printre care si cel de management al performantei.
Astfel, in cadrul acestui tip de curs, managerii invata sa lucreze cu elemente de motivare si fidelizare a angajatilor, miza fiind un raport win-win (castig-castig) in relatia cu angajatorul.
Mai mult decat atat, trainingul este una dintre metodele prin care organizatiile pot sa supravietuiasca in timpul unei crize financiare si din acest motiv nu ar trebui sa fie inlaturat din bugetele companiilor in momente de tensiune economica.
"Managerii care activeaza pe piata romaneasca trebuie sa inteleaga ca, prin stilul lor de conducere ei sunt cei care pot mentine sau creste performanta si pot, de asemenea, sa evite scaderi ale productivitatii. Ei sunt cei care trebuie sa fie pregatiti in cazul unor derapaje economice care pot afecta activitatea companiei lor", este de parere Mircea Bazavan, trainer MINDexpress, care a fost infiintata in 2003, si care a lucrat pana acum cu 33 de companii si 5.300 de angajati.
Pe langa cursurile de management al performantei, specialistii estimeaza ca va exista o cerere foarte mare si in randul trainingurilor de negociere.
"Cursul de negociere il ajuta in mod clar pe cel care se asaza la masa, in fata clientului sau par