La cererea familiei, corpul neînsufleţit al fostului ministru a fost depus în sediul Ministerului de Finanţe. Tot ieri au fost înmormântaţi disidentul Ticu Dumitrescu şi artista Anca Parghel. Sursa: Vlad Stănescu
Duminică, 7 decembrie 2008. La Cimitirul Bellu, din Capitală, 100 de persoane o conduceau, în aplauze, pe ultimul drum pe cântăreaţa Anca Parghel, învinsă după o luptă cruntă cu cancerul.
În acelaşi timp, în satul prahovean Fânari, fostul mare disident Constantin Ticu Dumitrescu era înmormântat cu onoruri militare şi drapelul României înfăşurat peste coşciug.
Aceeaşi zi, aceeaşi Românie. La sediul Ministerului de Finanţe era pelerinaj la sicriul în care se afla depus trupul fostului demnitar comunist Paul Niculescu Mizil. Acesta a ajuns în sediul unei instituţii de stat la cererea familiei şi cu trei „recomandări“ de marcă: Adrian Năstase, Sorin Oprescu şi Varujan Vosganian.
O stradă din Bucovina va fi botezată „Anca Parghel“
„Dacă Anca Parghel ar fi fost aici, ne-ar fi zis să fim fericiţi şi să îl iubim pe Dumnezeu“, a spus actorul Adrian Păduraru, unul dintre cei aproximativ 100 de oameni care au condus-o pe marea artistă, ieri, pe ultimul drum.
În aplauzele celor prezenţi, printre care s-au numărat prieteni, apropiaţi, membri ai familiei şi fani, cântăreaţa a fost înmormântată în jurul orei 16.00 după-amiază, la Cimitirul Bellu din Bucureşti, pe Aleea Artiştilor. La căpătâiul Ancăi Parghel s-au aflat tot timpul cei doi fii ai acesteia, Tudor şi Ciprian, alături de tatăl lor, pictorul Virgil Parghel, fostul soţ al artistei.
Cortegiul a pornit de la Mănăstirea „Radu Vodă“, unde ieri, începând cu ora 14.00, a avut loc o slujbă religioasă care a precedat înmormântarea. Primarul oraşului Câmpulung Moldovenesc, unde s-a născut Anca Parghel, a anunţat, ieri, că o stradă