Românii vor sacrifica între 2,5 si 2,8 milioane de porci în preajma sarbatorilor de Craciun, în crestere fata de anii 2007 si 2006, când numarul porcilor sacrificati a fost de 2,13 milioane, respectiv, 2,42 milioane capete, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Cei mai multi porci, peste 75 la suta din total, vor fi sacrificati în gospodariile populatiei, iar diferenta va reprezenta sacrificarile realizate în fermele comerciale. Porcii crescuti în gospodariile proprii se sacrifica numai în interes familial, fiind interzisa comercializarea carnii provenite de la aceste animale. Potrivit legislatiei europene referitoare la bunastarea animalelor, înainte de sacrificarea traditionala taranii trebuie sa asomeze porcul, adica sa realizeze o amortire a simturilor ceea ce va face ca animalul sa nu mai simta pericolul sacrificarii si nici durerea la aceeasi intensitate. În acest an, taranii nu vor mai depinde doar de medicii veterinari pentru asomarea porcilor, acest lucru putând fi realizat individual în fiecare gospodarie.
Românii vor sacrifica între 2,5 si 2,8 milioane de porci în preajma sarbatorilor de Craciun, în crestere fata de anii 2007 si 2006, când numarul porcilor sacrificati a fost de 2,13 milioane, respectiv, 2,42 milioane capete, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Cei mai multi porci, peste 75 la suta din total, vor fi sacrificati în gospodariile populatiei, iar diferenta va reprezenta sacrificarile realizate în fermele comerciale. Porcii crescuti în gospodariile proprii se sacrifica numai în interes familial, fiind interzisa comercializarea carnii provenite de la aceste animale. Potrivit legislatiei europene referitoare la bunastarea animalelor, înainte de sacrificarea traditionala taranii trebuie sa asomeze porcul, adica sa realizeze o amortire a simturilor ceea ce va f