Fonduri europene de miliarde de euro, lucrari de infrastructura de mare avergura si proiecte depuse ce depasesc cu mult bugetele alocate. Aceasta este, in linii mari, situatia finantarilor europene in Romania. „Nu avem cauze interne pentru o criza financiara”, a spus Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR. Potrivit acestuia, printre efectele negative ale actualei crize financiare, se afla scaderea cererii la export, reducerea cererii interne si diminuarea investitiilor straine. Totu
Fonduri europene de miliarde de euro, lucrari de infrastructura de mare avergura si proiecte depuse ce depasesc cu mult bugetele alocate. Aceasta este, in linii mari, situatia finantarilor europene in Romania.
„Nu avem cauze interne pentru o criza financiara”, a spus Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR. Potrivit acestuia, printre efectele negative ale actualei crize financiare, se afla scaderea cererii la export, reducerea cererii interne si diminuarea investitiilor straine. Totusi, Romania, comparativ cu alte tari, are si niste avantaje. „Cateva miliarde de euro introduse in economie intr-o perioada de criza, inseamna foarte mult”, a spus el.
Potrivit Laurei Marusca, director general adjunct al Directiei Generale pentru Gestionarea Fondurilor Comunitare pentru IMM din cadrul Ministerului pentru IMM -uri, Comert, Turism si Profesii Liberale, circa jumatate dintre proiectele depuse pentru finantarea cu fonduri europene pentru IMM-uri au fost respinse inca din stadiul de verificare a actelor din dosare si a valabilitatii acestora.
Totodata, Ministerul pentru IMM-uri nu poate elimina din start dosarele care nu respecta cerintele sau sunt incomplete, intrucat evaluatorul primeste dosarul in plic inchis. Laura Marusca a mai spus ca, pentru investitiile mici, IMM-urile pot primi fonduri europene nerambu