Odata cu intrarea in vigoare a unui nou proiect de lege micii producatori nu vor putea sa vanda produsele agroalimentare de origine animala, precum carne, peste, oua, lapte in piete, targuri sau expozitii, doar daca vor fi inregistrati la autoritatea sanitar-veterinara.
Aceasta inregistrare a micilor producatori devine obligatorie de la 1 ianuarie 2009. Masura reprezinta transpunerea în legislatia nationala a prevederilor Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene. “Micii producatori trebuie sa fie inregistrati la noi, la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Mures. Practic oricine vinde astfel de produse, trebuie sa fie inregistrati obligatoriu. Aceasta masura este benefica deoarece da posibilitatea de vanzare, inclusiv in pietele agroalimentare, in targuri organizate sau in reteaua de magazine. Daca are cineva o macelarie, sau o carmangerie, poate sa-si valorifice produsul facut, traditional, in lanturile de magazine sau in piete publice” a precizat Rusu Ioan, director executiv Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Mures. “Avem destul de multe unitati inregistrate la DSVSA Mures. Sunt incluse toate magazinele, in numar 1.126 unitati,12 carmangerii, 7 macelarii, precum si pensiunile”, a mentionat Rusu.
Desi ordinul 301 exista din anul 2007, din 1 ianuarie 2009 el devine obligatoriu.
Odata cu intrarea in vigoare a unui nou proiect de lege micii producatori nu vor putea sa vanda produsele agroalimentare de origine animala, precum carne, peste, oua, lapte in piete, targuri sau expozitii, doar daca vor fi inregistrati la autoritatea sanitar-veterinara.
Aceasta inregistrare a micilor producatori devine obligatorie de la 1 ianuarie 2009. Masura reprezinta transpunerea în legislatia nationala a prevederilor Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europ