Pentru trei zile de vânătoare şi cazare, un pasionat al acestui sport plăteşte cel puţin 1.000 de euro. Unul dintre cele mai noi tipuri de locuinţe de vacanţă, care abia acum începe să se dezvolte în România, este cabana de vânătoare. Un hobby recent importat de români, şi care câştigă din ce în ce mai mulţi practicanţi, este vânătoarea. Numărul de permise de vânătoare aproape s-a dublat în ultimii doi ani, ajungând la peste 60.000, astfel încât un nou tip de locuinţă şi-a făcut loc pe harta imobiliară a României: cabana de vânătoare.
Cei care doresc să ridice o astfel de clădire trebuie să ştie că există anumite reguli speciale care sunt impuse la obţinerea autorizaţiei de construcţie.
În primul rând, în cazul în care vreţi să vă faceţi casa chiar în pădure, este bine să ştiţi că defrişările se pot face doar cu autorizaţii speciale, pe o suprafaţă maximă de 200 metri pătraţi, dar care să nu reprezinte mai mult de 5% din suprafaţa pădurii.
În plus, nu se pot tăia orice fel de arbori. Condiţiile de recoltare sunt impuse de vârsta copacilor (100-120 de ani pentru răşinoase şi 140 de ani pentru stejar sau fag).
Chiar dacă arborii din pădurea respectivă au vârsta necesară, este interzisă cu desăvârşire tăierea lor sau construcţia de case în zonele cu risc de alunecări de teren sau pe malul apelor.
Standarde impuse prin lege
Alte condiţii care trebuie respectate sunt cele legate de proiectarea clădirii. Cabana de vânătoare, mai ales cea cu destinaţie hotelieră, trebuie să aibă spaţii de depozitare cât mai mari, atât standard, cât şi camere frigorifice. De asemenea, bucătăria este mult mai amplă decât în cazul clădirilor obişnuite.
Nu în ultimul rând, se compartimentează o cameră pentru arme, care să fie dotată cu un seif metalic. “Cele mai importante sunt amenajările exteri