O dietă vegetariană în care se strecoară din când în când câteva bucăţele de carne sau de peşte. Nu este un exerciţiu de imaginaţie, ci pură realitate. O nouă dietă alimentară, numită de către specialişti "flexitarianism", a început să-şi facă simţită prezenţa în bucătăriile din toată lumea.
Echilibrarea dieteiAceastă nouă dietă poate fi răspunsul la multe dintre problemele cu care se confruntă vegetarienii. Se ştie că dieta vegetariană poate reprezenta un pericol pentru sănătate, dacă ingredientele folosite în prepararea mâncărurilor nu sunt alese cu mare grijă. Ele pot fi sărace în proteine, fier şi acizi esenţiali, dar bogate în grăsimi saturate, dacă la masă se consumă foarte multe lactate.
Pe de altă parte, vegetarienii care se "transformă" în flexitarianişti vor scăpa de "dilema" alegerii unui preparat din meniul unui restaurant. Ospătarii sunt întrebaţi adeseori din ce este preparată mâncarea, în ce fel de ulei au fost călite legumele sau li se cere să le "şteargă" din lista de ingrediente pe acelea care contravin dietei vegetariene. Salată Caesar fără carne de pui, pizza fără şuncă, nici urmă de carne în spaghetele Bolognese…
Suntem ceea ce mâncămMulţi medici nutriţionişti consideră că există o mare legătură între ceea ce mâncăm şi felul în care ne simţim şi gândim. Dieta vegetariană poate fi o cale sănătoasă de urmat, care asigură succesul, atât timp cât nu se consumă mereu aceleaşi alimente: nu doar salate, paste sau pizza.
Dacă se strecoară în dietă puţin peşte sau carne, corpul şi spiritul se pot considera mulţumite. Carnea are în componenţa sa multe proteine, oferind energie şi fiind ideală pentru prevenirea acumulării colesterolului. Cu o singură condiţie: puţin, şi nu foarte des, în special atunci când vine vorba de carnea roşie. Cu toate acestea, nu este de preferat orice fel de carne. Contea