Discutiile dintre partide pentru o noua guvernare continua. In vremea aceasta, Constantin Ticu Dumitrescu ne-a parasit prea discret, probabil cu tristetea de a-si vedea legea deconspirarii Securitatii ca politie politica tot mai ciuntita, iar CNSAS-ul tot mai lipsit de putere, intr-o lume in care mostenitorii de ne-drept ai totalitarismului comunist sunt iarasi pe picior de guvernare.
Combinatiile posibile nu sunt prea multe, totusi ecuatia e greu de rezolvat. Aripa liberala pro-PSD e inca tare si insista. Aripa pesedista pro-PNL e si ea puternica. Vorbesc unii despre altii cu o deferenta cu care ar fi trebuit sa o faca pe cand erau dusmani de moarte. Cat despre pedelisti, acestia or fi avand si ei aripi si aripioare, dar, vorba celebrei arii, "domnul conte le-a retezat". Domnul conte fiind stiti dvs. cine. Comic este ca toate aceste zbateri si dezbateri se fac pe uscat, dl Traian Basescu fiind, in cele din urma, acela care va pune degetul pe unii sau pe altii. Cu totii stiu asta, dar, pentru linistea lor, se prefac a nu tine seama de ceea ce stiu.
Eu zic ca n-ar strica, daca tot se fac experimente pe viu in Romania, viu fiind, inca, electoratul, sa se incerce toate combinatiile pentru cate o scurta perioada din cei patru ani care urmeaza. Cam asa: primul an PD-L cu PNL, indiferent cine va fi prim-ministru (ca, oricum, dl Traian Basescu nu-l va numi pe dl Calin Popescu Tariceanu nici daca acesta face din Cotroceni Canossa). Acest prim an va trece repede si inca de cu vara or sa apara frecusurile inerente aliantei. Nu-ti trebuie o memorie prea lunga ca sa-ti aduci aminte ca frecusurile in guvernarea CDR-PD-UDMR au inceput de la PD, or, acest grup de litere si nu numai de litere continua sa existe, chiar daca i s-a mai pus un L in coada. Alianta respectiva se va destrama, repetand scenariul de data trecuta. Atunci, presedintele poate sa cheme PSD-u