Bodensee (sau lacul Constanţa) este cea mai întinsă oglindă de apă din spaţiul de limbă germană, administrat de Elveţia, Austria şi Germania deopotrivă. Ieri. Pe malul lacului Bodensee, Bodensee (sau lacul Constanţa) este cea mai întinsă oglindă de apă din spaţiul de limbă germană, administrat de Elveţia, Austria şi Germania deopotrivă.
Ieri. Pe malul lacului Bodensee, au copilărit, şi-au găsit inspiraţia sau, pur şi simplu, s-au scăldat figuri celebre, precum contele von Zeppelin, Heinrich Seuse, Caspar Stromayr (inventatorul acului chirurgical curbat), Sir Ralf Dahrendorf, poeta germană, probabil, cea mai importantă, dar, în mod sigur, purtătoare a celui mai lung nume: Anna Elisabeth Franzisca Adolphina Wilhelmina Ludovica Freiin von Droste zu Hülshoff (al cărei chip se regăsea, până în 2002, pe bancnotele de 20 de mărci germane), Sf. Gallus şi, nu în ultimul rând, Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen, rege al României.
Mult mai lungă e, fireşte, lista anonimilor care au sfârşit înecaţi în misteriosul lac, cunoscut pentru furtunile de anverguri uraganice şi valuri de peste patru metri, pe care föhnul alpin le provoacă subit chiar şi în toiul verii.azi.
Există totuşi o cale de a te simţi în largul tău la Bodensee, nestingherit de spectrele sfinţilor, regilor, misticilor şi poetelor, la adăpost de furtuni sau de înec: în Bucureşti, în spatele Pieţei Progresul, pe malul cartierului Berceni, se află Terasa Bodensee, cu vedere spre Şoseaua Giurgiului şi Ferentari.
Localul e deschis până la ultimul client şi oferă mititei cu un leu bucata (pâinea şi muştarul incluse). E o versiune locală a faimosului lac, restrânsă la esenţial, după chipul poftele şi posibilităţile noastre: de cartier, cu mititei, bere şi preţuri mici.