Atmosfera de la birou poate fi, pentru unii dintre angajaţi, un coşmar: între ceea ce îşi doresc ei de la manageri şi ceea ce primesc în realitate există diferenţe semnificative. Doar în jumătate din cazuri cererea şi oferta coincid. Studiul „Krauthammer Observatory 2008“, realizat la nivel global de firma de consultanţă omonimă, relevă faptul că deşi 70% din angajaţi se declară mulţumiţi de relaţia cu şeful direct, aproape jumătate dintre ei au aşteptări
Atmosfera de la birou poate fi, pentru unii dintre angajaţi, un coşmar: între ceea ce îşi doresc ei de la manageri şi ceea ce primesc în realitate există diferenţe semnificative. Doar în jumătate din cazuri cererea şi oferta coincid.
Studiul „Krauthammer Observatory 2008“, realizat la nivel global de firma de consultanţă omonimă, relevă faptul că deşi 70% din angajaţi se declară mulţumiţi de relaţia cu şeful direct, aproape jumătate dintre ei au aşteptări mult mai mari de la acesta decåt ceea ce li se oferă.
În plus, „Romånia are o particularitate datorită dinamicii intense de pe piaţa muncii din ultimii ani, care face ca oameni relativ tineri să fie pe poziţii foarte înalte, oameni cu calităţi antreprenoriale foarte bune, deschişi către nou şi care au învăţat mult de la colegii lor din Vest“, spune Alexandru Aleman, country manager în cadrul subsidiarei locale a Krauthammer. Pentru că nişte cifre exacte privind atmosfera din companiile romåneşti nu vor fi disponibile decåt începånd cu ediţia de anul viitor a studiului, acesta a realizat pentru Capital o analiză asemănătoare a pieţei autohtone. „Ascensiunea rapidă a tinerilor, continuă Aleman, atrage însă şi unele probleme pe partea comportamentală: cu cåt mai repede au ajuns sus, cu atåt este un risc mai mare să nu îşi poată recunoaşte greşelile, să nu accepte feedback şi să fie convinşi că tot ceea ce fac ei este corect.“
De altfel, cånd