Fostul premier a declarat că liberalii au avut şansa de a constitui o majoritate solidă alături de PSD şi UDMR, până când social-democraţii au decis să "meargă direct la butoane". Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Într-o emisiune la RFI România, Roman a spus că liberalii trebuie să strângă din dinţi şi să fie un partid de opoziţie demn, pentru a obţine rezultate mai bune la viitoarele alegeri.
"Un partid dip opoziţie este uzat numai dacă este un partid fără istorie, un partid de adunătură. [...] Nu cred că este cazul Partidului Naţional Liberal", a completat Roman.
Roman, care nu a prins un loc în Parlamentul României la uninominalul de la 30 noiembrie, crede că "şansa unei guvernări PNL-PSD-UDMR a dispărut atunci când social-democraţii au renunţat la orice fel de bătălie şi au decis să meargă direct la butoane, la funcţii publice, la banii publici".
În actuala guvernare, Roman îndeplineşte funcţia de Înalt Reprezentant al Executivului pentru românii din străinătate.
Politician de stânga, ajuns într-un partid de dreapta
Roman s-a întors în PNL după ce a condus Partidul Forţa Democrată şi Uniunea Pensionarilor şi a Solidarităţii Sociale, o alianţă electorală care îşi propunea trimiterea în Legislativ a unor "reprezentaţi direcţi" ai pensionarilor.
Roman a fost premier al României în primii ani după Revoluţia din decembrie 1989. În 1991, a fost înlocuit în funcţie de Theodor Stolojan. În 1996, Roman a revenit în prim-planul politic, fiind numit preşedintele Senatului. După trei ani, era numit ministru de Externe al României, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2000.
CITIŢI ŞI:
Petre Roman s-a supărat că a pierdut alegerile
Liberalii, sfătuiţi să renunţe la limuzine
Marko Bela se bazează pe Traian Băsescu
PDL şi PSD au tă