Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila a identificat 325 kilograme de carne de porc provenita din Irlanda, din lotul contaminat cu dioxina. Carnea in cauza a fost achizitionata de o unitate de procesare braileana de la o firma din Cluj si urma sa fie prelucrata si introdusa in consumul uman. In conformitate cu dispozitiile primite de la Bucuresti, DSVSA Braila a luat masura sechestrarii intregii cantitati. "Acum asteptam decizia Bucurestiului, sa vedem daca o confiscam si o distrugem sau luam mai intii probe pentru analize", ne-a declarat Gicu Dragan, directorul DSVSA. Potrivit acestuia, inspectorii veterinari braileni au controlat, ieri si alaltaieri, toate hipermarket-urile si magazinele specializate in comercializarea carnii si preparatelor din carne insa nu au mai depistat si alte cantitati provenite din lotul suspect.
Dioxina este periculoasa pentru sanatatea cosumatorilor umani.
"Cel mai mare risc de contaminare este consumul alimentelor de origine animala. Dioxina se stocheaza in grasime, astfel ca este foarte riscanta carnea grasa, laptele gras, ouale. O mare problema poate aparea in cazul expunerii indelungate la aceasta substanta chimica", explica medicul Camelia Pirvu, din cadrul Institutului de Sanatate Publica Bucuresti.
Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila a identificat 325 kilograme de carne de porc provenita din Irlanda, din lotul contaminat cu dioxina. Carnea in cauza a fost achizitionata de o unitate de procesare braileana de la o firma din Cluj si urma sa fie prelucrata si introdusa in consumul uman. In conformitate cu dispozitiile primite de la Bucuresti, DSVSA Braila a luat masura sechestrarii intregii cantitati. "Acum asteptam decizia Bucurestiului, sa vedem daca o confiscam si o distrugem sau luam mai intii probe pentru analize", ne-a declarat