Vicepresedintele ANSVSA, Laszlo Csutak a declarat ca aproximativ 70 de tone carne de porc din Irlanda au ajuns in Romania printr-o firma din Ungaria, o parte din aceasta fiind distribuita in judetul Suceava. Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava a dispus verificarea cailor de intrare pe raza judetului a carnii de porc din Irlanda si a produselor derivate. Aproximativ 70 de tone de carne de porc provenita din Irlanda au ajuns in Romania printr-o firma din Ungaria, care o importase din Polonia, fiind preluata de patru societati din Bucuresti si din judetele Prahova si Valcea, a declarat, miercuri, vicepresedintele ANSVSA, Laszlo Csutak. Din aceasta cantitate, o buna parte a ajuns si in magazinele din judetul Suceava Carnea de porc provenind din Irlanda, care a ajuns in Romania printr-o firma din Ungaria ce o importase din Polonia, a fost preluata de patru firme in Bucuresti si judetele Prahova si Valcea, actiunea de identificare a traseului produselor contaminate fiind in derulare, a precizat vicepresedintele ANSVSA. Miercuri, la ora 14.00, a fost primita o notificare din partea serviciilor veterinare din Ungaria, in legatura cu intrarea in Romania, in perioada 26 septembrie-21 noiembrie 2008, a unei cantitati de 70 de tone de carne, in mai multe transporturi, de provenienta din Irlanda, via Polonia si Ungaria, sustine ANSVSA. "In acest moment, inspectorii verifica depozitele si unitatile beneficiare ale acestor transporturi, identificate in judetele Prahova, Valcea si Municipiul Bucuresti, urmarind daca loturi mai sunt inca in depozite sau au fost distribuite catre alte unitati", informeaza ANSVSA. Unitatile de procesare au fost informate despre interzicerea de a efectua schimburi intracomunitare cu carne si produse din carne provenind din Irlanda si, de asemenea, despre obligativitatea de a notifica DSVSA judetene, in momentul in