Dupa ce li s-a recomandat, deloc voalat, sa inlocuiasca sanatoasa carne de vita cu cea de cangur, acum australienii sunt sfatuiti sa treaca pe carnea de camila.
Si asta, pentru ca cele un milion de camile din desertul australian consuma resursele de apa atat de necesare habitatului fragil al zonei.
"Mananca o camila azi, eu am facut-o", ii indeamna pe australieni Murray McGregor, unul dintre expertii care au lucrat, timp de trei ani, la un raportul Desert Knowledge. Potrivit acestuia, carnea de camila este foarte gustoasa, chiar daca animalul nu arata prea apetisant, semanand la gust cu carnea de vita. De altfel, un restaurant din Canberra s-a si conformat, introducand in meniu si mancaruri ce au la baza carnea de camila.
Camilele au fost introduse pe continentul australian in secolele XIX si XX ca animale de carat, dar au fost lasate libere si s-au extins pe intreg continentul, informeaza Daily Mail. In lipsa predatorilor naturali, camilele distrug habitatul si sunt un focar de boli pentru speciile tipice din Australia.
Dupa ce li s-a recomandat, deloc voalat, sa inlocuiasca sanatoasa carne de vita cu cea de cangur, acum australienii sunt sfatuiti sa treaca pe carnea de camila.
Si asta, pentru ca cele un milion de camile din desertul australian consuma resursele de apa atat de necesare habitatului fragil al zonei.
"Mananca o camila azi, eu am facut-o", ii indeamna pe australieni Murray McGregor, unul dintre expertii care au lucrat, timp de trei ani, la un raportul Desert Knowledge. Potrivit acestuia, carnea de camila este foarte gustoasa, chiar daca animalul nu arata prea apetisant, semanand la gust cu carnea de vita. De altfel, un restaurant din Canberra s-a si conformat, introducand in meniu si mancaruri ce au la baza carnea de camila.
Camilele au fost introduse pe continentu