Doza zilnică tolerată de organismul uman este de 1 picogram pe kilogram. In corp, dioxina se dizolvă în grăsime iar primul afectat este creierul. In România, nu există niciun laborator de analize medicale care să detecteze dioxina în corpul uman iar “tabloul simptomatic ” nu se cunoaşte exact în acest moment. “Dioxinele provin din gazele de eşapament, din arderea combustibililor fosili, a ţigărilor, a cauciucurilor şi a tuturor deşeurilor “, a precizat profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Astfel, prin ardere, dioxina poate ajunge în aer, apă sau iarbă, fiind apoi consumată de animale. Pentru că se formează prin ardere, dioxina conţinută de carnea de porc nu poate fi distrusă prin preparare. Exista şansa ca această substanţă să rămână inactivă în corp, până când persoana respectivă începe să slăbească brusc, iar o dată cu topirea grăsimilor, dioxina se elibereaza 57677 în sânge. Preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko, a fost otrăvit în septembrie 2004 cu dioxină, a confirmat medicul său elveţian. O cantitate de 3,6 tone de carne de porc contaminată cu dioxină a ajuns în România, prin intermediul unei firme din Bucureşti care a cumpărat carnea direct din Irlanda după data de 1 septembrie, susţine preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş.
Doza zilnică tolerată de organismul uman este de 1 picogram pe kilogram. In corp, dioxina se dizolvă în grăsime iar primul afectat este creierul. In România, nu există niciun laborator de analize medicale care să detecteze dioxina în corpul uman iar “tabloul simptomatic ” nu se cunoaşte exact în acest moment. “Dioxinele provin din gazele de eşapament, din arderea combustibililor fosili, a ţigărilor, a cauciucurilor şi a tuturor deşeurilor “, a precizat profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Astfel, prin ardere, dioxina poate ajunge în aer, apă sau iarbă, fiind apo