In prestigioasa sala Rockefeller a Institutului de anatomie, sala pastrand memoria examenelor de altadata ale eminentului savant si profesor Gr. T. Popa, au expus medicii-pictori. A fost o expozitie "de moment", constituita totusi ca un reper semnificativ al festivitatilor prilejuite de sarbatorirea, in cadrul Universitatii de Medicina, a 129 de ani de invatamant medical universitar din Iasi.
Dincolo de materialele legate de specialitatile propriu-zise, manifestarile au inclus conferinte de arta, lansari de carti literare, expozitii de fotografii artistice si de pictura. S-a resuscitat astfel o permanenta - dimensiunea umanista a unei vocatii profesionale, implicit s-a intregit configuratia unui profil, al slujitorilor acesteia - un anumit tip de doctor-carturar si artist totodata, personaj cu vechi, istorice antecedente, dar caruia, regretabil, in contemporaneitate, incepe sa i se simta lipsa... Este ceea ce a initiat, dar si finalizat, intr-o deliberata orientare a acestei sarbatoriri, prof. univ. dr. Vasile Astarastoae - noul rector al acestei institutii.
Distincta intre expozanti, dr. Maria Manuca afirma, la capatul a trei decenii de expozitii proprii si numeroase participari la manifestari artistice colective si de grup, o certa maturitate stilistica si o originala viziune cromatica. Lucrarile expuse vin in urma "personalelor" din tara, dar si din Venetia, Ierusalim, New York - expozitii in care s-a verificat in portret si excelente naturi statice. Semneaza realizarea copertilor sau graficii interioare a 12 carti, dar se remarca drept autoare a cinci volume de poezii; este membra, in consecinta, a Uniunii Artistilor Plastici, dar si a Uniunii Scriitorilor din Romania. Un sondaj particular al materiei o converteste pe aceasta in spirit si transfigurare, pastrand totusi o senzorialitate in care echilibrul si claritatea elaborarii interfer