Este binecunoscut faptul ca pe plan mondial criza financiara loveste fara mila diverse domenii de activitate. Bancile au fost primele care au tras semnalul de alarma, din cauza lipsei lichiditatilor nemaiputand acorda credite. Acestea au fost urmate de prabusirea valorilor la bursa, a fondurilor de investitii, scaderea valorii proprietatilor imobiliare, repercursiunile fiind resimtite in toate domeniile. In domeniul sportului este binecunoscut faptul ca sunt implicati importanti oameni de afaceri. In spatele marilor cluburi de fotbal de exemplu, sunt mari magnati, care au ajuns sa-si faca datorii, riscand chiar sa se vada pusi in situatia de a nu se mai putea inscrie in competitiile internationale, astfel, riscand chiar sa-si piarda sponsorii. Deci, nimeni nu este imun la aceasta criza. Exceptie s-ar parea sa faca forurile internationale. La nivelul cluburilor, falimentul bate la multe usi aurite pana mai ieri.
In Romania se pare ca situatia din prima liga este mai stabila, cu toate ca se cunosc cazuri in care proprietarii de cluburi au restante la plata onorariilor fata de jucatori sau tehnicieni. Nici acestia nu pot face imprumuturi la banci, din cauza lipsei lichiditatilor. Se estimeaza totusi ca, in viitor vor fi echipe puse in situatia de a nu putea termina competitia.
In esaloanele inferioare situatia este mult mai dramatica. Doua formatii din prima serie a ligii secunde deja s-au retras (Forex Brasov si Prefabricate Modelu), alte sase aflandu-se in pericol sa le urmeze. In seria secunda, unde activeaza si FCM Targu-Mures, situatia pare mai buna, deocamdata in dificultate aflandu-se doar trei echipe, acestea fiind lanterna rosie, Mechel Campia Turzii, CFR Timisoara si ocupanta locului doi, UTA Arad.
La prima echipa a judetului Mures, FCM Targu- Mures, componenta a acestei serii, se pare ca nu mai sunt probleme. Au fost ceva intarzieri la pla