Aproximativ 1.000 de instrumente muzicale vechi, originare din ţări ca Nepal, Iugoslavia, Butan, Australia sau Congo, formează colecţia lui Aaron Garcia. Într-o cămăruţă din locuinţa Aproximativ 1.000 de instrumente muzicale vechi, originare din ţări ca Nepal, Iugoslavia, Butan, Australia sau Congo, formează colecţia lui Aaron Garcia.
Într-o cămăruţă din locuinţa artistului, din oraşul Churriana de la Vega, Provincia Granada, se poate trece în revistă istoria şi tradiţia muzicală a multor sate şi triburi din cinci continente.
Colecţionarul a declarat pentru agenţia de ştiri EFE că doreşte să ajungă la cifra de 1.500 de instrumente. El a mărturisit că piesa lui preferată este o vioară din Iugoslavia, care are mai mult de 150 de ani vechime.
„Iubesc această piesă foarte mult, datorită valorii sale istorice şi muzicale, dar şi pentru că este un element simbolic din zona Balcanică. Vreau să-mi îmbogăţesc colecţia cu instrumente din ţările Europei de Est”, a afirmat Garcia.
El a adunat această colecţie în 30 de ani, în urma nenumăratelor sale călătorii prin întreaga lume. Piesele cele mai importante sunt flautele şi naiurile originare din America Latină, vechi de sute de ani şi un tip de harpă din lemn, fabricată în Persia, în secolul al IX-lea.
Garcia nu este doar colecţionar, ci fabrică şi repară instrumente muzicale cu coarde în atelierul său, unde are diverse machete de chitare sau desene neterminate de instrumente.
Recent, în oraşul Ogijares din provincia Granada, a fost inaugurată o expoziţie care prezintă peste 60 de instrumente muzicale din colecţia sa.