Pasiunea şi implicarea fac casă bună cu afacerile. Dacă li se adaugă un strop de imaginaţie şi multă muncă, reţeta succesului este completă. Un exemplu în acest sens este Play Cafe-Teatru, un local la limita dintre artă şi cafenea, ideal pentru o piesă de teatru alternativ.
Redactorul:Cum a început povestea Play? Adela Minae: În perioada 2001 - 2007, am avut împreună cu Asociaţia Dimanche o serie de proiecte culturale cu care am participat la diverse festivaluri. Ideea unui cafe-teatru o am de când am simţit nevoia să facem teatru alternativ. Cafe-teatrul Play l-am înfiinţat în 2007, cu o investiţie de aproximativ 10.000 - 15.000 de euro. Locul ăsta s-a deschis exclusiv pentru a avea un spaţiu unde să putem face artă. Am zugrăvit împreună cu membrii asociaţiei, iar tot ceea ce înseamnă amenajare a fost gândit şi realizat de Lia Dogaru. În ceea ce priveşte mobilierul, fiecare lucru este adunat de te miri unde - mesele au fost comandate la un atelier, scaunele au fost luate din mai multe locuri - o parte de la Târgu Jiu, patru de la un om din Râjnov, două dintr-un magazin de antichităţi. Avem şi trei scaune dintr-un cinema dezafectat.
La momentul respectiv, astfel de localuri existau în Bucureşti de 13 ani, iar în Europa de 20 de ani. În Craiova însă, artiştii talentaţi nu aveau unde să facă tot ceea ce-şi doreau în teatru.
R:V-a fost vreun moment teamă că acest concept ar putea să nu prindă la craioveni?
Adela Minae: Ştiam că într-un oraş cu 15.000 de studenţi nu are cum să nu prindă acest concept. Craiovenii sunt receptivi. La piese de teatru vin. Multora le place însă doar ideea de a veni la un spectacol de jazz, de exemplu. Când le-am prezentat ideea unui spectacol de calitate au fost încântaţi. Când l-am organizat, au fost doar 30 de spectatori.
R:Care sunt greutăţile cu care v-aţi confruntat până acum?
Adela Minae: La început