Un grup de copii din Băileşti face performanţă pe saltelele de lupte libere din ţară şi din străinătate, deşi se antrenează într-o clădire care stă să cadă pe ei în orice moment. Sursa: Petre Cojocaru
Perseverenţa copiilor şi încăpăţânarea maestrului lor, Mihai Bădescu, au dat însă roade: în vitrina clubului sportiv din Băileşti sunt aşezate o mulţime de medalii, multe de aur, iar unele dintre ele dobândite la competiţii internaţionale.
Medalii de aur şi de argint
În incinta Grupului şcolar „Mihai Viteazul“, din Băileşti, se află o clădire veche de sute de ani. Privit pe dinafară, imobilul pare abandonat. În interior însă, de două ori pe săptămână, un grup de copii se antrenează pentru a face performanţă la lupte libere. Condiţiile sunt dintre cele mai precare: sala se încălzeşte doar după o oră de antrenament, nu există duşuri, iar la lăsarea serii, lumina nu se aprinde.
„Aşa s-a ştiut în oraşul ăsta să se îngrijească de sport. De ani buni nu ne-a băgat nimeni în seamă“, spune antrenorul Mihai Bădescu, sufletul echipei. Bărbatul are 60 de ani şi din 1973 şi-a dedicat activitatea acestui sport. „Au ieşit mulţi sportivi de performanţă de aici. Am reuşit chiar să ajungem în prima divizie naţională, veneau aici echipe ca Steaua, Dinamo şi multe altele“, îşi aminteşte antrenorul.
Dezinteresul autorităţilor locale aproape că a desfiinţat luptele libere în Băileşti. O minune a făcut ca „Micuţii luptători“, aşa cum se numeşte echipa, să nu se desfiinţeze. „Am apelat şi eu la diferite cunoştinţe, m-au ajutat cu bani pentru deplasări. Au fost cazuri când m-am împrumutat în bancă, nu pot să-i las de izbelişte“, spune antrenorul Bădescu. În trupa pregătită de Mihai Bădescu se află luptătoare dublu legitimate, atât la clubul din Băileşti, cât şi la clubul sportiv municipal din Craiova. „Am luat aur în acest an, la se