Cereale la micul dejun, secretul unei alimentaţii sănătoase
Cel mai sănătos mod de a vă începe ziua este să mâncaţi un castronel cu cereale, iar dacă acest „ritual“ este completat şi cu efectuarea câtorva exerciţii de gimnastică, atunci veţi avea o zi perfectă. În urma unui studiu realizat de-a lungul a zece ani pe un eşantion de 2.379 de adolescente, s-a ajuns la concluzia că persoanele care mănâncă dimineaţa cereale consumă şi o cantitate mai mare de lapte decât în mod normal, mai puţine mâncăruri grase, carne, ouă şi mai puţine băuturi acidulate. S-a constatat că persoanele care preferă cerealele consumă mai multe fibre şi mai mulţi carbohidraţi în timpul zilei şi chiar au o activitate fizică mai intensă decât ceilalţi.
Oamenii de ştiinţă care au contribuit la acest studiu
şi-au propus să afle de ce micul dejun este descris ca fiind cea mai importantă masă a zilei. Au ajuns la concluzia că, fără nici o îndoială, consumul de cereale antrenează şi alte obiceiuri sănătoase şi pozitive, cum ar fi practicarea exerciţiilor fizice. Studiul a comparat stilul de viaţă al persoanelor care mănâncă dimineaţa cereale cu al celor care iau alte feluri de mic dejun. S-a constatat că, în comparaţie cu alte alimente ce pot fi consumate la micul dejun, cerealele oferă mai multe fibre, fier, acid folic şi zinc, dar şi mai puţine grăsimi, sodiu, zahăr şi colesterol.
„Consumul de cereale la micul dejun poate influenţa o alimentaţie mai sănătoasă în timpul zilei. Este foarte probabil ca aceia care mănâncă aşa ceva dimineaţa să continue acest tipar şi de-a lungul zilei. Descoperirile făcute de noi sunt foarte folositoare pentru nutriţionişti, care astfel ar putea promova importanţa consumului de cereale la micul dejun“, au explicat cercetătorii. Cereale la micul dejun, secretul unei alimentaţii sănătoase
Cel mai sănătos mod de a vă începe ziua este să mâncaţi un