Cei 6.565 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a au sustinut, ieri, teza cu subiect unic la matematica. Elevii au avut de rezolvat varianta cu numarul 6. Aceasta a fost extrasa la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamintul Preuniversitar, in prezenta Comisiei Nationale de organizare.
Copiii au iesit fericiti de la examinare, majoritatea spunind ca a fost usor si ca vor lua note bune. Inspectorul de specialitate, Nicolae Catalin Stanica, a precizat ca subiectele la ambele clase au fost accesibile, iar nivelul de dificultate a fost mai scazut decit la variantele postate pe site-ul Ministerului Educatiei. "Un copil de nivel mediu poate obtine, cu usurinta, nota 5.00, iar un copil bun, nu olimpic, nota 10.00. Sint cerinte accesibile, dar si lucruri care pot face diferenta", a mai spus inspectorul de specialitate. La clasa a VII-a, elevii au avut de rezvolvat itemi privin ordinea operatiilor, ecuatii, notiuni de geometrie plana sau arii ale unor figuri geometrice. In ceea ce priveste subiectele pentru clasa a VIII-a, testul a vizat cunostintele elevilor despre numere reale, radicali, radacina patrata, operatii cu multimi sau notiuni de geometrie.
Elevii de la Scoala "Ion Creanga" au iesit multumiti de la teza. Un grup de eleve de la clasa a VIII-a erau incintate de ceea ce au facut, se asteptau la note de 9.00 sau chiar de 10.00. Cel mai dificil li s-a parut o problema de la partea a II-a: "Noi vom lua nota maxima, 10.00. Am invatat, ne-am pregatit si vom vedea roadele muncii. A fost foarte usoara teza, nu ne-a pus probleme. Cel mai mult am avut de calculat la partea a II-a". Nici elevii de la clasa a VII-a nu s-au plins de subiecte si chiar au iesit din sala de examinare pusi pe sotii: "A fost o teza foarte simpla. Am putea spune ca subiectul II, exercitiul 3, punctul c ne-a dat putina bataie de cap, in rest a fost flo