Alti doi ofiteri de Securitate de la Botosani implicati in Cazul Panoul in toamna anului 1981, cand autoritatile de partid si de stat erau innebunite de inscriptiile cu creta de pe peretii si trotuarele orasului, au devenit in zilele noastre persoane onorabile.
Fostul capitan Gheorghe Atudoroaie, membru al "Grupei operative pentru coordonarea activitatilor de identificare a autorului si prevenirea unor noi aparitii a inscrisurilor dusmanoase", condusa de colonelul Constantin Hulubas, comandantul Securitatii, a avut o ascensiune notabila in aparatul politiei politice comuniste. S-a remarcat, in Cazul Panoul, prin operativitatea cu care a furnizat de la toate intreprinderile aflate in supraveghere mii si mii de probe grafologice pentru identificarea autorului.
Nu a mai avut niciun rol, dupa ce Mugur Calinescu a fost prins, in investigarea sau supravegherea lui. La revolutie, in decembrie 1989, era adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Securitate Timis, Radu Tinu. Atudoroaie a fost inculpat in procesul celor care au ordonat si executat masacrele de la Timisoara incepand cu 17 decembrie 1989, alaturi de capii Partidului si Securitatii din oras. Desi in rechizitoriul Procuraturii era acuzat incluisv ca a impartit subalternilor sai de la unitatea speciala de lupta antiterorista 43 de pistoale-mitraliera, a fost achitat in 1991. Reabilitat deci in fata noilor autoritati, a fost numit de Virgil Magureanu sef la SRI Iasi, Serviciul Roman de Informatii considerand "expertiza" sa "antiterorista", in conditiile izbucnirii razboiului din Transnistria.
A avut o evolutie ascendenta in SRI, fiind promovat la comanda Diviziunii E, de "protectie" a cadrelor, serviciul intern de contrainformatii, dupa care, in 1997, a fost din nou avansat, in calitate de coordonator al Centrului Operativ Zonal SRI Timis. Dar protestele asociatiilor victimelor si revo