Carnea de porc din Irlanda contaminată cu dioxină nu-i sperie prea tare pe craioveni. Cu mai puţin de două săptămâni înainte de Crăciun, aceştia cumpără carne pentru a pregăti preparate tradiţionale. Purceluşul la tavă, pomana porcului, sărmăluţele, piftiile, cârnăciorii şi caltaboşul, toate preparate din carne de porc, nu vor lipsi nici anul acesta de pe masa de Crăciun a craiovenilor. Chiar dacă, în ultimele trei luni, România a importat peste 130 de tone de carne de porc contaminată cu dioxină, din Irlanda, oamenii îşi continuă liniştiţi cumpărăturile. Galantarele măcelăriilor şi supermarketurilor sunt pline cu carne de porc, care se vinde ca pâinea caldă. Fie că vorbim de carne tocată, de ciolan, ceafă, muşchi, cotlet, pulpă, coaste sau slănină, toate îşi găsesc un loc în această perioadă în plasele craiovenilor. E drept însă că, înainte de a cumpăra, cei mai mulţi întreabă de provenienţa mărfii. „Le este teamă să ia carne de porc. Le explicăm însă că avem marfă românească, iar clienţii fideli ştiu că este aşa şi cumpără, aşa că se vinde bine“, a explicat un comerciant. Afirmaţia e susţinută şi de alţi negustori. „Carnea de porc se vinde la fel de bine ca în anii trecuţi. Clienţii se interesează însă dacă este de import sau din România“, a explicat unul dintre comercianţi. Acest fapt i-a determinat pe managerii magazinelor să posteze afişe la vedere în care se precizează că unitatea respectivă vinde „carne de porc din România“.
„De Crăciun nu mă văd mâncând altceva decât carne de porc“ Faptul că nu se simt foarte ameninţaţi de o posibilă contaminare a cărnii de porc comercializate în Craiova a fost confirmat şi de craiovenii care îşi făceau ieri cumpărăturile. „Nu ne e teamă. Doar carnea de import e contaminată“, a explicat o doamnă care-şi umpluse sacoşele cu carne de porc pentru a se asigura că de pe masa de Crăciun nu va lipsi nici una dintre bunăt