Condamnatii la moarte se numara printre cei care au beneficii de pe urma crizei financiare din SUA. Ei au de castigat... o viata mai lunga, deoarece bugetele unor state americane au tot restrans din cheltuieli, astfel incat nu mai au bani sa finanteze executiile.Concret, dupa sentinta de condamnare la moarte, este de la sine inteles ca urmeaza un apel, care in majoritatea cazurilor presupune repetarea procesului judiciar in speranta apararii ca va putea obtine o sentinta mai usoara, precum conda
Condamnatii la moarte se numara printre cei care au beneficii de pe urma crizei financiare din SUA. Ei au de castigat... o viata mai lunga, deoarece bugetele unor state americane au tot restrans din cheltuieli, astfel incat nu mai au bani sa finanteze executiile.
Concret, dupa sentinta de condamnare la moarte, este de la sine inteles ca urmeaza un apel, care in majoritatea cazurilor presupune repetarea procesului judiciar in speranta apararii ca va putea obtine o sentinta mai usoara, precum condamnarea pe viata. Astfel, se ajunge in situatia bizara in care efectuarea unei pedepse de zeci de ani in penitenciar devine o solutie mai ieftina decat executia (reluarea procesului plus executia propriu-zisa).
Statele puse in dificila situatie de a repinge o condamnare la moarte sunt New Mexico si Utah. Ca un exemplu al dimensiunii financiare, statul California a cheltuit in acest an 200 milioane de dolari pentru a executa 671 de infractori.