Nu-s toate de la bunica, dar vă lasă gura apă: caltaboşi, afumături şi plăcinte de casă. Sursa: Codrin Prisecaru
Ultimele două zile ale săptă mânii stau sub semnul târgurilor cu preparate tradiţionale româneşti sau ungureşti, al cadourilor deştepte, al muzicii şi al dansului. Poftiţi la ce vă place!
„PAPA LA ŞONI“. Şoni, celebrul bucătar care dă „papa“ în Vama Veche, îi îmbie pe bucureşteni cu un weekend gastronomic de pomină. Bucatele tradiţionale ungureşti, specialităţi „Papa la Şoni“, se servesc pe săturate în curtea Centrului Cultural al Republicii Ungare. Pentru toate poftele papilelor gustative din Capitală, la Târgul „Gusturi ungureşti în Bucureşti“ mesele vor fi pline cu gulaş, cârnăciori, răcituri, dar şi pâine de casă, zacuscă, turtă dulce, gem de rubarbă, caş dulce sau afumat. Pofticioşii sunt aşteptaţi pe Batiştei, azi şi mâine, de la 9.00 la 20.00.
BUCĂTĂRIE ŢĂRĂNEASCĂ. Papilele gustative îşi pot face de cap şi la Târgul Ţăranului Român, care, mai nou, s-a mutat lângă Piaţa Coşbuc. Pe masă vor sta întinse bucate de peste tot din ţară. Veţi putea gusta şi cumpăra cozonaci feluriţi şi plăcinte poale-n brâu, dar şi jamboane, slană şi şorici, pastrame, caltaboşi şi afumături. Pentru poveşti şi bucate, treceţi pe la târg azi, de la 10.00 la 18.00, şi mâine, de la 9.00 la 14.00. Mare adunare mare e şi la Muzeul Satului: „Florile dalbe“ vin în acest sfârşit de săptă- mână, cu un spectacol de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou.
„IARNAROC“. Amatorii de dichis au două variante: ori se înfăţişează la „Iarnaroc“, ori vin la Târgul de cadouri deştepte. Cel dintâi se organizează la ceainăria Serendipity, mâine, de la 11.00 la 17.00, iar cel de-al doilea - la Libră- ria Cărtureşti de pe Verona, şi azi, şi mâine. Ceaiul e inclus în ambele variante. Şi dacă Serendipity va fi plină cu tot felul de obiecte lucrate