Vineri, la Muzeul Brailei a avut loc vernisajul expozitiei "Ipostaze ale istoriei tehnicii. Colectia Iustin Agarici". Au fost expuse piese din colectiile Complexului Muzeal National "Moldova", Muzeului Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu" si Muzeului de Istorie a Moldovei Iasi.
Dupa alocutiunile directorului Muzeului Brailei, Ionel Cindea si muzeografului Ghena Pricop, a urmat o scurta prezentare a expozitiei. "Am adus la Braila citeva dintre ipostazele istoriei tehnicii reflectate prin intermediul colectiei Iustin Agarici. Un colectionar este o persoana care scoate din anonimat anumite obiecte, le detaseaza si alaturindu-le ne propune o rafinata evaluare a ineditului. Iustin Agarici a fost un colectionar care s-a nascut la Galati, a trait la Galati, a fost un om care si-a dedicat intreaga viata acestei pasiuni, iar inainte de a trece in nefiinta a facut o serie de donatii muzeului. Aceasta expozitie evoca amintirea colectionarului. Interesul lui Iustin Agarici s-a indreptat spre obiecte ale tehnicii, in special cele apartinind istoriei fotografiei, istoriei cinematografiei, sunetului, istoriei telecomunicatiilor. Expozitia isi etaleaza un numar de 150 de obiecte reprezentative pentru aceste domenii, predominante fiind cele apartinind istoriei fotografiei", a explicat Monica Adamescu, de la Muzeul "Stefan Procopiu".
In cadrul manifestarii, elevii Scolii Populare de Arte "Vespasian Lungu" Braila au sustinut un recital de muzica clasica. Sabina Constantin a interpretat "Capriciu", Irina Buleac, "Tema cu variatiuni", ambele fiind eleve la clasa profesorului Mircea Petrescu.
Vineri, la Muzeul Brailei a avut loc vernisajul expozitiei "Ipostaze ale istoriei tehnicii. Colectia Iustin Agarici". Au fost expuse piese din colectiile Complexului Muzeal National "Moldova", Muzeului Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu" si Muzeului de Istorie a Moldo