De trei ori pui
Supa de pui cu spanac
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 pui (circa 1,2 kg), 300 g morcovi, 2 tulpini de praz, 1/2 telina, 3 foi de dafin, 2 lingurite rase de sare, 5 boabe de piper, circa 500 g spanac (intreg), 1 legatura ceapa verde, 100 g orez cu bobul lung, 2 oua, zeama unei lamai, piper.
Mod de preparare: * Se spala puiul, se pune intr-o oala cu 1 1/2 l de apa si se lasa pe foc sa dea in clocot, indepartand spuma formata. * Se curata legumele, se taie marunt, se introduc in oala impreuna cu foile de dafin, sarea si boabele de piper si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa o ora si un sfert. * Se alege spanacul, se curata si se spala in cateva ape. Ceapa verde, curatata, se taie rondele. * Se scoate puiul din oala si se lasa putin sa se raceasca. Se strecoara zeama si se indeparteaza legumele. Se desface carnea de pui de pe oase (fara pielita!) si se rupe bucati potrivite. * Se da zeama intr-un clocot, se adauga orezul si se fierbe aproximativ 5 minute, dupa care se introduc in supa spanacul, ceapa verde si dupa alte 5 minute bucatile de carne. Se ia supa de pe foc si se incorporeaza ouale batute cu zeama de lamaie si cu 2 linguri de supa calda din oala (ca sa nu se branzeasca). Se gusta supa de sare si piper si se serveste imediat (nu se mai da in clocot).
Piept de pui umplut
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de piept de pui (a 200 g), sare, piper, 4 felii de jambon sau de sunca de Parma (circa 60 g), 30 g capere, 1 legatura patrunjel verde, 1 catel de usturoi, 30 g parmezan sau cascaval ras, coaja rasa a unei jumatati de lamaie, 2 linguri ulei, 150 ml zeama concentrata de carne de pui (Knorr+apa), 150 ml vin alb, 2 linguri smantana.
Mod de preparare: * Se spala fileurile, se zvanta si daca sunt prea groase se taie - cu grija - pe orizontala, pentru a obtine o felie mare