Tinerii absolventi romani incep sa fie din ce in ce mai fideli, cel putin la nivel declarativ, locului de munca si angajatorului.
80% din tineri considera ca, pe parcursul carierei lor profesionale, vor schimba doar intre doi si cinci angajatori, potrivit studiului "Generatia Mileniului la locul de munca", realizat de compania de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers (PwC), care a adunat raspunsurile a peste 4.200 de absolventi din 44 de tari.
"Aceasta argumentatie este intarita si de raspunsurile participantilor referitoare la cariera dorita, unde 84% dintre romani au sustinut ca prefera sa se dezvolte in cadrul aceleiasi organizatii, fie intr-un domeniu anume sau in mai multe, in timp ce intregul esantion a atins procentajul de numai 47%", a explicat Ruxandra Stoian, director servicii de consultanta in resurse umane al companiei PricewaterhouseCoopers (PwC) Romania.
Totodata, studiul arata ca absolventii romani sunt din ce in ce mai atrasi de idealurile absolventilor din alte tari in ceea ce priveste conditiile de lucru. Acest fapt se manifesta mai ales sub forma trecerii de la notiunea de "Unde pot sa lucrez?" la "Unde mi-ar placea sa lucrez?", care genereaza o anumita presiune asupra angajatorilor, obligandu-i sa fie mai creativi in politicile lor de resurse umane. O alta influenta generata de situatia economica al Romaniei se manifesta in tendinta romanilor de a fi mai stabili in ceea ce priveste numarul de angajatori si dezvoltarea profesionala. "80% dintre respondentii romani considera ca, pe parcursul carierei lor profesionale, vor schimba doar intre doi si cinci angajatori, un procentaj semnificativ mai ridicat decat in cazul majoritatii tarilor participante si mai ridicat decat media intregului esantion (respectiv 75%)", mai spune Stoian.
La nivel global, respondentii au fost foarte deschisi cand a venit vorba de acceptarea of