Chiar daca analistii estimau ca piata locuintelor de lux nu va fi afectata de criza economica mondiala, sfarsitul de an aduce primele scaderi de preturi pe acest segment, reduceri ce ajung pana la 50%. Chiar daca in Romania nu s-a inregistrat o scadere generalizata a pretului locuintelor de lux, au aparut dezvoltatori sau proprietari de locuinte de lux care isi afirma deschis lipsa de lichiditati si care prefera sa vanda la un pret mai mic. Acesta a reprezentat un avantaj pentru cei pe care ace
Chiar daca analistii estimau ca piata locuintelor de lux nu va fi afectata de criza economica mondiala, sfarsitul de an aduce primele scaderi de preturi pe acest segment, reduceri ce ajung pana la 50%.
Chiar daca in Romania nu s-a inregistrat o scadere generalizata a pretului locuintelor de lux, au aparut dezvoltatori sau proprietari de locuinte de lux care isi afirma deschis lipsa de lichiditati si care prefera sa vanda la un pret mai mic. Acesta a reprezentat un avantaj pentru cei pe care acest fenomen i-a prins cu suficient cash ca sa poata efectua investitii sigure in acest moment.
"In timp ce majoritatea dezvoltatorilor refuza sa coboare preturile, constientii fiind ca proprietatile lor valoreaza suma pe care o cerusera initial si ca situatia se va stabiliza la un moment dat, altii au hotart sa vanda, anuntand reduceri maxime, de pana la 50% din valoarea initiala, astfel incat restul afacerilor lor sa nu aiba de suferit", au declarat reprezentantii companiei Quantum Consulting & Management.
Spre exemplu, ansamblul residential Adnana Residence, anuntat in primavara drept unul dintre cele mai luxoase complexe de vile si primul din Romania care foloseste energiile alternative, reducand, astfel, costurile de intretinere cu pana la 70%, a anuntat reduceri de pana la 50% din valoarea locuintelor.
"Vila Drakewood Manor, construita in stil traditio