Gheorghe Scurtu, omul care a făcut singurul muzeu al Rapidului din România, în dormitorul personal al apartamentului din Brâncoveanu, îşi face de cap cât soţia are grijă de nepoţică, la Viena. Fără acordul consoartei, domnul Scurtu a extins muzeul şi în sufragerie. Minunea va ţine până pe 17 decembrie, când doamna Scurtu se va întoarce din Austria…
1 /.
Despre Gheorghe Scurtu s-a mai scris în ziare. L-au dat şi la televizor, a fost şi la o emisiune cu Dan Negru. I-a plăcut, ne-a pus înregistrarea la video.
E singurul suporter care a făcut în casa lui un muzeu pentru echipa preferată. Gheorghe Scurtu stă în cartierul bucureştean Brâncoveanu. La blocul lui se ajunge cu dificultate (“Cum ieşiţi de la metrou, mare atenţie la prima zebră! Treceţi pe la a doua, prima nu ştiu cine naiba a pus-o acolo, e un pericol public!”), însă după ce ai ajuns totul e pus la punct, riguros, cum trebuie. La intrarea în apartamentul familiei Scurtu te aşteaptă gazete noi, la zi. N-am venit neanunţaţi. Ne spusese rapidistul că a mai făcut o nefăcută: soţia i-a plecat la Viena, să aibă grijă de nepoţică, Diana, timp în care el a extins muzeul şi în sufragerie! Cu mare precauţie, desigur: “Am făcut poze înainte, să văd exact cum era, şi fac totul la fel, înainte să vină soţia, pe 17 decembrie”. Aşa e viaţa, totul e temporar. Soţia va pleca înapoi în Austria, pe 7 ianuarie. Domnului Scurtu îi sticlesc ochii la gândul ca va fi iar singur acasă: “Fac din nou muzeu cu două camere, după ce pleacă…”.
DE LA SEINFELD LA LIICEANU
De ce scrie domnul Scurtu o carte?
Gheorghe Scurtu scrie de şapte ani la o carte care se vrea a fi istoria mai mult decât completă a clubului Rapid. O carte care este de fapt viaţa în detaliu a autorului. În definitiv, ce are a face clubul giuleştean cu schema casei domnului Scurtu, prezentată pe larg în pagi