A fi parlamentar nu e atât de simplu. Este o diferenta între a fi ales, uninominal sau pe liste si a deveni parlamentar propriu-zis. Acest lucru presupune si o serie de pasi birocratici meniti sa-i asigure pe alesi ca, în urmatorii patru ani vor avea o viata linistita de huzureala în fotoliile lor.
Toader Stroian si Doru Opriscan, colegi de banca în Parlament
Parlamentarii de Mures aflati la prima lor experienta de acest gen au plecat înspre Bucuresti cu vise, sperante si emotii si au comparat prima zi de munca parlamentara cu prima zi de scoala. „Sincer sa fiu m-am întors înapoi în timp cu circa 29 de ani când am ajuns student la Brasov, când am ajuns în amfiteatre la fel m-am simtit, cu aceleasi emotii, care sunt firesti atunci când ajungi în forul suprem unde se stabileste destinul tarii”, a declarat Toader Stroian, în timp ce Doru Opriscan, mult mai relaxat decât colegul lui de banca ne-a spus: „Cred ca pe undeva seamana cu prima zi de scoala. Sunt emotii, e ceva nou, sigur prima zi de scoala te privea doar pe tine, acum viata de parlamentar priveste si pe cei care te-au trimis sa-i reprezinti si atunci lucrurile sunt putin mai deosebite si mai complicate, însa emotiile cred ca sunt aceleasi.”
Corneliu Grosu, sustinut de familie
Corneliu Grosu relaxat si cu gândul la familie, ne-a declarat: „Ieri am facut cunostinta cu spatiul, cu logistica si mi-a fost destul de usor sa vin azi, pentru prima zi oficial la servici. Pregatirea a fost facuta înainte de a junge în Bucuresti, o pregatire întâi sufleteasca vis-a-vis de o demnitate la care cu câteva luni în urma nu ma gândeam. Apoi o pregatire a familiei care se vede temporar descompletata de capul ei, dar am un noroc extraordinar prin faptul ca am o familie extraordinara. Sotia m-a sprijinit si asta mi-a dat putere si tarie. Sper încet-încet sa treaca bariera de noutate a Bucurestiului si sa v