Ultima intalnire de „Arte Martiale” din acest an il are ca invitat pe unul dintre cei mai importanti artisti contemporani, Gili Mocanu.
Pictor, poet, muzician, Gili Mocanu (n. 1971) este promotorul unei arte totale si radicale, radical arta pentru arta si radical arta pentru piata. Panzele sale suprarealist-magritteene, cu stilizari formale pop-warholiene si nebuloase intelesuri bricostore-nietzscheene, au magnetizat nu doar scena artistica: din 2008, Gili Mocanu a devenit imaginea culturala locala a uneia dintre cele mai importante corporatii mondiale. Artist (de un umor) grav, socratic, sarcastic, cu o opera riguroasa, naiv-abisala si eleganta, Gili Mocanu provoaca perplexitate si placere, ca orice produs de marca al civilizatiei postindustriale.
Artist vizual, Gili Mocanu, gandeste, compune, picteaza si vinde. E un brand. E liber si are totdata succes, fara a face compromisuri.Trebuie, cum se spune in reclame, sa-si urmeze doar setea de a fi el insusi, de a da de gandit prin arta sa, asa cum o firma da de mancat iar alta da de imbracat. Icoana a timpurilor actuale, el nu se poate insa deroba de obligatia de a fi si rotita a mecanismului, a sistemului corporatist. Ii creeaza oare acest statut frustrari, dezechilibre, angoase?
Acestor intrebari si altora li se va raspunde pe parcursul unei seri cu imagini, muzici si ghionturi, la Arte Martiale, pe 16 decembrie de la .00, la sediul ICR din Aleea Alexandru 38, intr-o intalnire moderata de Erwin Kessler. Ultima intalnire de „Arte Martiale” din acest an il are ca invitat pe unul dintre cei mai importanti artisti contemporani, Gili Mocanu.
Pictor, poet, muzician, Gili Mocanu (n. 1971) este promotorul unei arte totale si radicale, radical arta pentru arta si radical arta pentru piata. Panzele sale suprarealist-magritteene, cu stilizari formale pop-warholiene si nebuloase in